L'esperit d'Aneu
Balzac un dia tingué la idea d'animar els mateixos personatges en novel·les diferents. En Ferran Rella, per la seua part, ha creat les trobades d'Aneu.
D'ençà que el vaig llegir fa uns quinze anys, el poema ' Una closa felicitat no és ben bé del meu món ' de Salvador Espriu m'obsessiona. Penso sobretot en els versos següents. ' Quan al capvespre torno / del meu diari odi contra el pa / ( saps que tinc la immensa / sort de vendre'm / a trossos per una pulcra moneda / que arriba ja a valer / molt menys que res?)
Article publicat a , 26/08/2010
Jaume Clotet
foto de Florenci Salesas
Article publicat a E-notícies el 25/08/2010
De la utilitat dels debats
Article publicat a E-notícies
Fa 25 anys que participo a la universitat catalana d'estiu de Prada i sempre m'ha sorprès la cobertura mediàtica que se'n fa. Els corresponsals dels grans diaris barcelonins en donen una imatge curiosa. Sembla que aquesta bon a gent visqui en una bombolla i estigui bevent cerveses al bar del Parlament de Catalunya molt lluny de la Prada real. A la UCE, la política és molt present, sobretot enguany amb la campanya electoral. L'estada a Prada, però, és molt més rica i variada que aquests debats repetitius i interminables sobre la política catalana. Aire, sis's plau! A la UCE la gent s'ho passa bé, riu,viu, estima, es diverteix tot descobrint nous horitzons intel·lectuals. Jaume Fàbrega, el gastrònom de Banyoles, es passeja amb els estudiants per tota la tradició culinària d'Europa.
Article publicat al diari E-notícies 15/08/2010
http://opinio.e-noticies.cat/la-punteta/els-paisos-catalans-si-que-existeixen-43674.html
A partir de demà, escriuré articles d'opinió pel diari e-notícies.Els podreu llegir amb els articles del col·legues a aquesta adreça
Aquest dibuix val més que 100 articles...Dibuix d'en Ferreres, El Periódico de Catalunya. Gràcies Florenci per la precisió.
Aujourd'hui je me rappelle cet entretien que Bruno Cremer avait accordé à Télé Monte Carlo. Je pense à l'adjudant Willsdorf, au capitaine Jean Reichau et à sa façon si particulière de prononcer le mot putsch, à l'humanité mélancolique et gouailleuse de son commissaire Maigret.
Ernest Alòs, , 2/08/2010
l primer, per ordre de publicació, és Jordi Puntí (Manlleu, 1967). Des que el mes de febrer passat va arribar a les llibreries no ha deixat en cap moment la llista de llibres més venuts. Després de convertir-se en el llibre sorpresa de Sant Jordi, aquesta història de quatre germans (Christof, a Frankfurt; Christophe, a París; Christopher, a Londres, i Cristòfol, a Barcelona), que comparteixen un pare camioner sense saber-ho, ja acumula quatre edicions en català i dues en castellà, i s'està traduint a l'alemany, el francès, l'italià, l'holandès i el portuguès. El premi Llibreter al millor llibre en català publicat des del novembre del 2009 li acaba de donar una empenta addicional. «El cercle de lectors s'ha ampliat molt, t'adones del paper prescriptor que tenen els llibreters d'aquest país», comenta Puntí.
Texte de Ronald Euler extrait de son excellent livre ,
Sherlock Holmes s'enorgullia pels seus orígens francesos. Quantes vegades m'havia repetit que descendia del pintor Horace Vernet? Per un capritx de vell, havia volgut passar l'estiu a Vernet-les-Bains, al sud de França. A causa de la seua antiga adicció a la droga, tenia el sistema nerviós malmès, havia de seguir una cura d'aigües.