http://mitrophane.vefblog.net/

  VEF Blog

Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff

el 31-05-2011 16:24

Projecte de coberta

Quin d'aquests dos projectes de portada us agrada més?

 


 
 
el 30-05-2011 22:32

La cançó del juny 2011

http://www.deezer.com/listen-10351392

Lletra Henri LEMARCHAND

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 30-05-2011 21:57

Indignació

E-notícies, 31/05/2011

Com més va, més em repugnen els polítics francesos. Durant molts anys, he cregut que la diferència entre la dreta i l'esquerra procedia d'una visió diferent de la vida. Una persona d'esquerra, deixebla de Jean-Jacques Rousseau i dels filòsofs del segle XVIII, es pensa que millorant la societat es pot millorar l'home. Una persona de dreta, pessimista, creu com Plaute que ' ' i que sempre serà així mentre sobrevisqui la humanitat.

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 27-05-2011 00:24

Una miscel·lània decebedora

Stefan Zweig

Quaderns Crema

 


 
 
el 19-05-2011 18:46

Presentació a Girona ANIT

PRESENTACIO ANIT A CAN TERRIBAS

LLIBRERIA 22 DE GIRONA

 


 
 
el 18-05-2011 22:42

El mausoleu de l'occità

E-notícies, 19/05/2011

L'editorial El Trabucaire de Perpinyà acaba de publicar  de Josiana Ubaud. Aquesta editorial, minúscula en el món dels editors catalans, ha esdevingut un gegant de la literatura occitana. Des de fa uns deu anys, s'ha constituït un catàleg de qualitat: Robert Lafont, Max Roqueta, Surre-García. Notarem de passada que unes petites editorials catalanes com El Trabucaire, Galerada de Cabrera de Mar i la barcelonina Llibres de l'ndex s'estan transformant en les millors editorials occitanes. La publicació d'aquest diccionari de Josiana Ubaud marcarà una fita important. No es tracta d'un diccionari amb definicions o traduccions sinó d'una llista del vocabulari de l'occità general. D'entrada, aquest projecte podria decebre el lector acostumat a la lexicografia de llengües fixades com el català, el francès, el castellà. Amb abnegació, l'autora ha decidit d'introduir una mica d'ordre i de seny en la selva occitana. Normalitza els nyaps, les incoherències del diccionari occità-francès de Loïs Alibert. No oblidem que el filòleg llenguadocià no tingué temps d'acabar el seu diccionari que, naturalment, s'ha quedat incomplet i imperfecte. El drama és que tots els seus successors han repetit els seus errors. Amb un gran honestedat intel·lectual, l'autora confirma que de Frederic Mistral és encara el millor diccionari occità, molt més segur i precís que l'obra d'Alibert. Podem deplorar, malgrat tot, els nombrosos errors ortogràfics en català comprensibles per una estrangera, però inadmissibles per una editorial catalana com ara

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 18-05-2011 20:54

Stalingrad-sur-Seine

Jean-Claude Lalumière

traducció castellana de Paula Cifuentes

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 13-05-2011 21:53

Mort d'una llibreria

E-notícies, 14/05/2011

Ahir vaig dir adéu a la meua joventut. Vaig rebre un correu de Jean-François Coche. El mes de juliol ja no existirà la llibreria Pam de Nas, l'única llibreria de París especialitzada en llibres catalans i occitans. Gràcies a Déu, encara tenim algunes bones llibreries als Països Catalans, però de llibreries occitanes en trobareu tantes com palmeres a Sant Petersburg.

 


 
 
el 11-05-2011 20:58

Americanades

, número 1404, 10/05/2011

Truman Capote

 


 
 
el 08-05-2011 11:47

La mort de Bin Laden

E-notícies, 8/05/2011

D'entrada us diré que no tenia cap simpatia per Bin Laden i el seu ideari. Ara, des de la seua mort, encara crec menys en la legalitat internacional. Si ningú no plorarà per Bin Laden o Sadam Hussein, trobo molt desagradable que un govern democràtic assassini un ciutadà estranger violant la sobirania d'un altre estat i que el seu president declari ' S'ha fet justícia. ' No senyors! Això no és justícia sinó la llei del talió. Per mi l'exercici de la justícia requereix un tribunal, un jutge, uns advocats, un tracte just. De la mateixa manera, no recordo que les autoritats franceses hagin rebut el permís de bombardejar la vil·la de Ghadafi a Trípoli o de capturar manu militari l'expresident ivorià Laurent Koudou Gbagbo a Abidjan. El nou president, Alassane Dramane Ouatarra, tampoc no és un pardalet de l'any. Coneixeu força caps d'estat africans elegits democràticament?

 


 
 
el 04-05-2011 12:35

Elogi de Torrente

Trenta anys enrere m'havien agradat molt dos llibres de Fernando Díaz-Plaja i. El cinema actual ens proposa unes versions sobre el mateix tema amb les aventures de don José Luis Torrente i de Hubert Bonisseur de La Bath, àlies OSS 117. Les interpretacions de Santiago Segura i de Jean Dujardin són extraordinàries. Els efectes còmics d'aquestes pel·lícules no palesen sempre un gran refinament, però diverteixen. Si ' , ' Hubert Bonisseur de La Bath constitueix un magnífic exemplar de francès arrogant, petulant i prepotent. En Torrente és un home del poble, soci de l'Atlètic de Madrid, franquista, racista i masclista. ' ' Naturalment, menysprea els sud-americans ' degeneración de la raza ', odia els catalans i els francesos. ' '

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 03-05-2011 10:30

Bin Laden i els kamikazes

E-notícies, 3/05/2011

Arran de la mort de Bin Laden i del recent atemptat a Marràqueix, he tornat a llegir i a sentir la paraula kamikazé emprada a torti a dret. No dubto del coratge dels islamistes, deixebles de Bin Laden, però em sembla que el terrorisme no es pot confondre amb els pilotes japonesos del 1945. Els kamikazes eren soldats japonesos que combatien obertament i lleial amb l'uniforme del seu país, en avions que portaven els colors japonesos. No s'amagaven i anaven a la mort sense cautela. Eren soldats coratjosos, lleials. M'agradaria que no ho barregessin tot i anomenessin els islamistes pel seu nom. Terroristes .

 


0 comentaris коментарии