http://mitrophane.vefblog.net/

  VEF Blog

Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff

el 22-02-2017 20:53

NUVOL 23/02/2017

CARLA ANDRADAS

                                                                                  @ warszawa1935
 


0 comentaris коментарии
 
 
el 22-02-2017 08:46

La ballarina a la ràdio

http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/informatius-catalunya-radio/joan-daniel-bezsonoff-sendinsa-en-el-berlin-mes-lliure/audio/951964/
 


0 comentaris коментарии
 
 
el 21-02-2017 04:04

La venjança no és estètica ni ètica

Vilaweb Montserrat Serra
En aquests temps d’autoficció, en aquests temps de mirar-se i remirar-se, tenir entre les mans una novel·la que recrea el món de fa cent anys, que et transporta a un món que fou però que ja no és, tenint tot aquest món al cap, fins al detall més mínim, construint personatges a la bella manera d’abans, és un plaer. I això és el que fa Joan-Daniel Bezsonoff a La ballarina de Berlín: ens transporta a l’Europa de la primeria de segle XX, al Berlín de la República de Weimar, culte, lliure i alegre, que no veu venir el nazisme, que el desdenya. I ho fa amb un personatge que va existir, el capità de l’exèrcit polonès Jerzy Sosnowski, que va ser enviat a Alemanya per fer d’espia. Un seductor que tenia l’habilitat de satisfer les dones perquè les desitjava, però no les estimava. Un cretí, de fet.
 


0 comentaris коментарии
 
 
el 19-02-2017 11:17

Entrevista amb la Valèria Gaillard

http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1073735-espies-libidinosos.html

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 17-02-2017 19:41

Pròleg

   No sé si és una bona idea manxar en cendres per cremar-s’hi de nou. A vint-i-cinc anys estava tan enamorat de na Chantal que escrivia un diari on anotava totes les seues paraules, tots els esdeveniments minúsculs de la nostra relació.

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 17-02-2017 13:06

Entrevista amb El Nacional

Joan Daniel Bezsonoff es uno de los nombres más interesantes de las letras catalanas actuales. Pero también es uno de los máximos representantes de la cultura catalana en la Catalunya Nord (es el autor de un diccionario catalán-occitano). Algunas de sus mejores obras giran en torno a temáticas coloniales, como Les rambles de SaigonLa presonera d’Alger, La melancolia dels oficials o Matar De Gaulle. También tiene muchos libros de temática autobiográfica o familiar, como Una educació francesa o Els taxistes del tsar. Ahora acaba de publicar La ballarina de Berlín (editorial Empúries), una novela donde explica la historia del espía polaco Jerzy Sosnowski, un Don Juan que en la Alemania de los años treinta consiguió que varias funcionarias del Ministerio de la Guerra alemán trabajaran para él. 

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 15-02-2017 17:50

La Gelsomina de Gràcia

   Qui recorda Numas-Denis Fustel de Coulanges, el gran historiador del segle XIX, autor de La cité antique ? Li conservi un afecte especial perquè va morir a Massy, ciutat al sud de París on vaig viure els millors anys de la meua infantesa. Fustel de Coulanges va confiar un dia a un conegut : ‘’ Je ne lis plus, mon pauvre monsieur. Je relis. ‘’ Per a mi, un lector és per damunt de tot un re-lector.

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 14-02-2017 23:09

Demà Morgen

Demà ‘’ La ballarina de Berln ‘’ es posarà a dansar a totes les llibreries de Catalunya. Amb ella, visitareu Berln, Varsòvia, Königsberg i Lvov. 

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 13-02-2017 20:18

A les envistes del darrer desert

     Tants anys han passat i encara no he entès res d’aquesta història.

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 06-02-2017 12:22

Pregunta als lectors

Quin títol us agrada més per una història d’amor ambientada a Lió ? ‘’ El front de l’est ‘’ o ‘’ La petita professora d’anglès ‘’ ?

 


 
 
el 05-02-2017 17:00

Une pensée de Mauriac

‘’ Mais quoi ? Il faut se rendre à cette évidence : l’œuvre est ce qui compte le moins dans le destin d’outre-tombe des écrivains. Ce qui compte, aujourd’hui, c’est l’intelligence qu’ils ont eue du monde qui changeait sous leur regard et leur pressentiment de la direction qu’il allait prendre. C’est encore plus frappant pour André Breton que pour Apollinaire : il occupe une place importante dans l’histoire littéraire, non pas par ce qu’il y a ajouté, mais dans la mesure où il l’a régentée et orientée. ‘’ (François Mauriac, Bloc Notes, vendredi 1 novembre 1968)   

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 04-02-2017 17:41

La manglana

Autor:   Teodòr Aubanèu (àlies Théodore Aubanel)

Títol original:   La miugrano entre-duberto (La miugrana entredubèrta en grafia clàssica) poemari escrit en occità provençal.

 


0 comentaris коментарии