http://mitrophane.vefblog.net/

  VEF Blog

Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff

el 31-08-2024 18:03

De lingua nostra

 Quan parli de llengua, sovint parli de mi mateix. Lògic perquè la llengua procedeix de l’íntim. Als anys 1960, el català era molt present als pobles de la plana rossellonesa. Els meus avis Montalat de Nils parlaven català als veïns, als amics, a la llur gent, al forner, al metge, al capellà, a l’electricista, als botiguers de la vila. Amb quasi tothom. 
 


0 comentaris коментарии
 
 
el 28-08-2024 20:28

Un cor furtiu

Ja està! He acabat de llegir " El cor furtiu " de Xavier Pla. L'obra d'una vida on el biògraf, malgrat la seva admiració profunda per Josep Pla, no dissimula res de les ombres d'una llarga vida. El professor Pla no jutja l'escriptor sinó que mira d'entendre'l amb totes les seves contradiccions. Una frase del mestre ho resumeix tot. " Vull fer una revista franquista antifranquista." (sic)

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 26-08-2024 12:35

Ainsi parlait Gaston 21

 Baptistin, le neveu niçois de Gaston, faisait le désespoir de son oncle. Il n'aimait pas les avions de chasse. Il leur préférait les hélicoptères.

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 13-08-2024 18:29

La recherche de l'absolu

Depuis une quinzaine d'années, je lis chaque été un roman de Balzac avec plaisir. Cette année j'ai calé devant " La recherche de l'absolu". J'ai abandonné, un peu honteux, au bout de 70 pages. Quelle purge! Un roman encore plus ennuyeux que " Béatrix "Toutes les actions de l'héroïne sont vues à travers ses lointaines origines espagnoles. Grotesque! Quant aux descriptions.. Pauvre Honoré! Je sais qu'il avait du mal à payer ses factures...L'été prochain je relirai " Les illusions perdues." Un sommet de la littérature française.

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 04-08-2024 23:01

Ainsi parlait Gaston 20

Pour Gaston la provocation n'était pas gage de talent.

 


0 comentaris коментарии