http://mitrophane.vefblog.net/

  VEF Blog

Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff

el 24-12-2014 20:29

Els diaris en els retrats

A Catalunya encara existeixen lectors molt fins. Gràcies a la Susanna Alvarez, del Club de Lectura dels Amics de la Bressola, he descobert un procediment meu que m'havia escapat completament. Molts personatges vénen descrits pels diaris que llegeixen. Així el comandant Vidal llegeix L'cho d'Alger com el seu fill Alain, la tia Maria-Teresa Le Parisien-Libéré i L'Indépendant, el tinent-coronel Bastien-Thiry L'Aurore i Rivarol.  

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 24-12-2014 16:44

Somni de Nadal

Desitgi un bon Nadal a tota la gent estimada.

BON NADAL    JOYEUX NOEL   MERRY CHRISTMAS    FELIZ NAVIDAD

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 07-12-2014 18:54

Entrevista al Temps

XAVIER ALIAGA 02/11/2014

L'escriptor Joan Daniel Bezsonoff (Perpinyà, 1963), torna amb 'Matar De Gaulle' (Empúries), una molt bezsonoffiana història que recrea l'atemptat dels 'pied-noirs' d'Algèria contra el general francès. Una novel·la intensa i coral travessada per les seues obsessions

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 05-12-2014 22:33

Llibre de l'any 2014

Joan-Daniel Bezsonoff, novel·lista jubilat 

Daniel Valls, coronel, c.r

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 05-12-2014 17:00

Un nou article d'Enric Balaguer

Enric Balaguer 

Després del periple autobiogràfic amb tres obres estelars: Una educació francesa (2009), Un país de butxaca (2010) i Les meues universitats (2012), l’escriptor rossellonés reprén la ficció amb Matar De Gaulle. Caldria potser esmentar que abans d’aparèixer el tercer volum autobiogràfic, l’escriptor va publicar La melancolia dels oficials (2011), una novel·la ben emparentada —en alguns moment sembla un empelt—amb l’obra recent, on presenta les peripècies d’oficials francesos en el Marroc i en l’Algèria en els anys anteriors a la independència.

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 01-12-2014 17:44

Una ressenya elxana

Elx Diari                   Frederic Llopart 

Nova novel·la i nova inclusió de Bezsonoff en les conseqüències de la guerra d’Algèria, conseqüències sobre el conjunt dels francesos però també i, per damunt de tot, en els pieds noires, francesos que van haver de  deixar el territori algerià i dels milers de harkis, algerians al servei de França, que van ser brutalment assetjats i exterminats pel FNL algerià un cop assolida la independència. En aquesta novel·la l’autor fa una recreació sobre el complot que l’OAS (L'Organisation de l'Armée Secrète) va ordir per matar al President de França Charles de Gaulle, però l’autor va més enllà i intenta copsar el capteniments dels autors del magnicidi frustrat i també de les causes que els porten a rebel·lar-se conta la decisió, a totes llums injusta i inacceptable per ells, de l’abandó de milers de persones de nacionalitat francesa a la seva sort i sense protecció en abandonar França a Algèria quan aquesta va proclamar la independència.

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 01-12-2014 17:23

Un pessimista contrariat

ugeni Casanova

Guerra bruta i discurs de la por. Crònica dels quinze mesos que van fer lliure Catalunya

 


0 comentaris коментарии