http://mitrophane.vefblog.net/

  VEF Blog

Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff

el 31-12-2016 10:47

Bon any 2017

https://www.youtube.com/watch?v=IgXeLozprQk

Bon any nou !

Bona annada ! 

Bonne année ! 

С Новым годом ! 

 


 
 
el 31-12-2016 10:32

El fantasma de les lletres catalanes

  Revista de Girona, N° 300

Enric Danoy és un dramaturg català totalment oblidat.

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 28-12-2016 18:12

La dernière charge

    Michel Déon, colonel honoraire des hussards, est mort, sabre au clair, dans une dernière charge contre la Camarde.

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 17-12-2016 12:30

El ratam de l'Yser

Antany els francesos celebraven els homes que havien tingut ‘’ une belle guerre ‘’ és a dir una guerra heroica. Sense cap discussió, el tinent X havia fet una ‘’ bella guerra ‘’ amb un menyspreu de la mort que confinava amb la inconsciència com si hagués participat als assalts permanentment begut. Malgrat la seva salut que el salvava de la guerra, es va allistar l’1 de setembre del 1914 al segon regiment de cuirassers, el regiment més vell de la cavalleria francesa. El jove comte va haver de vèncer reticències mèdiques i administratives. Cap padrí no el protegia. Es va retrobar enmig de la batalla de l’Yser amb soldats que es negaven en fanguissars i rius fecals. L’exèrcit vencedor era la rataneria. Hi havia milions i milions de rats. Un ratam infernal. Podien matar soldats belgues en orri. Els rats no. Sorgien de pertot. D’una sabata, d’un quepis, d’un tros de pa. Toqueu tamborins ! Rataplam ! Rataplam ! Sempre guanyaven els rats, companys fidels i repugnants. Sense manies patrioteres, jugaven amb els cadàvers dels quatre països.

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 07-12-2016 10:39

Una petita enciclopèdia valenciana

La cultura d’un país no es construeix només amb genis sinó amb artesans tossuts que transmeten la flama de la coneixença als altres homes. Necessitem divulgadors, estudiosos, compiladors valents que recol·lecten amb paciència i una dedicació constant informacions per als altres.

 


0 comentaris коментарии
 
 
el 06-12-2016 12:03

En la mort de Llorenç Planes

Ens acaba de deixar en Llorenç Planes, gran patriota, defensor tossut de la terra catalana, autor del Petit Llibre de Catalunya Nord que, quaranta anys enrere, va permetre a molts catalans de prendre consciència de llur identitat.

 


0 comentaris коментарии