VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 15-08-2010 à 21:22:18

Els Països Catalans existeixen

Article publicat al diari E-notícies   15/08/2010

http://opinio.e-noticies.cat/la-punteta/els-paisos-catalans-si-que-existeixen-43674.html

 

                                                     Foto de Florenci Salesas     Aquesta és la samarreta que molts Ucencs porten 

 

Els dilluns 16 d'agost arribarà a la universitat de Prada, petita vila del Conflent a la Catalunya-Nord, una munió de cotxes i d'autobusos provinent de tots els Països Catalans en els quals ja no creu Xavier Rius. En tot cas, existeixen durant deu dies a Prada, al peu del Canigó. Com cada any des del 1985, hi aniré. Fins i tot, vaig participar-hi durant el meu servei militar a l'agost del 1987. Havia obtingut de les autoritats militars franceses un permís agrícola per a ajudar el padrí a fer veremes. El meu coronel no sabia que començaven pel setembre. Més enllà dels debats polítics (s'estila molt entre els polítics sortir a la foto actualment i mostrar-se a Prada...) no vull perdre aquesta ocasió de sentir al mateix lloc totes les cantarelles, tots els accents, totes les variants de la nostra llengua, fins i tot l'algueresa. En una atmosfera de cultura i de gresca contínua, la UCE permet també d'establir un balanç catalanista de l'any. Hi compartim les nostres experiències, els nostres somnis, les nostres angoixes, les nostres satisfaccions. A la nit, tothom s'aplega als bars i als restaurants vora la plaça per a sentir artistes de tots els Països Catalans, entre els quals uns quants són molt bons.

Malgrat la distància, el menjar mediocre (els millors dies...) l'aigua fresca de la font que no suporten els estómacs barcelonins, la xafogor, la incomoditat del liceu Renouvier, la UCE constitueix cada any una cita meravellosa. Com els musulmans que han d'anar a la Meca almenys un cop a la seva vida, crec que tots els catalans haurien de passar uns dies a Prada.

 

Commentaires

vicent le 16-08-2010 à 10:57:43
La veritat es que no m'agrada gens l'e-noticies, sembla premsa groga de la pitjor. Ara reconec que el mire per vore vore quines bestieses diuen