VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 26-05-2010 à 20:54:37

Avui, dimecres 26 d'abril del 2010

Ada Castells, L'Avui, 26/05/2010

 

                                                                     foto de Cristina Calderer

 

Joan Daniel Bezsonoff no para d'escriure i no para de rebre reconeixements. L'últim és la Lletra d'Or al millor llibre publicat en català el 2009. L'autor defineix Una educació francesa, publicat per L'Avenç, com "una exploració d'una part de la meva ànima per reconciliar-me amb les meves identitats. Hi exploro el meu passat francès com en el nou llibre hi exploro el passat català", comenta en referència a la seva novetat més recent: Un país de butxaca, publicat a Empúries.

El jurat del premi Lletra d'Or 2010 -format pels escriptors David Castillo, Lluís Muntada, David Plana i Enric Gomà, els periodistes Elisenda Roca i Vicent Sanchis, la lingüista Marta Estella, el crític literari Manel Ollé i l'actriu Mercè Pons- destaca la triple qualitat de l'obra premiada: "L'altitud literària, la vibrant força vital que traspassa i la singladura històrica que hi cristal·litza".

Truquem a Bezsonoff i el trobem escrivint una nova novel·la ambientada al Rosselló als anys 60. Té clar de què li serveixen tants reconeixements vinguts del sud: "Per incrementar la meva melangia. Tinc el premi, però l'endemà he d'anar a la feina fins que algun mecenes m'ajudi". Paciència