VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 17-11-2009 à 13:32:49

Fira catalans sense fronteres

 http://www.histocat.com/?msgOrigen=6&CODART=ART00574
                                                

 
Dissabte 7 de novembre de 2009 va celebrar-se a la Plaça de Catalunya de Perpinyà la Fira Catalans sense Fronteres. Amb motiu del 350 aniversari del Tractat dels Pirineus, i per tal de promocionar la unitat cultural dels catalans i alhora mostrar-ne la diversitat de les seves manifestacions, aquesta fira ha estat organitzada per Òmnium Cultural, la Federació per la Defensa de la Llengua i la CUltura Catalanes, l'Institut Font Nova, i l'Ajuntament de Perpinyà.
Dissabte va ser un dia fred i plujós. A Perpinyà certament hi feia molt de fred, però això no va impedir que una gran multitud de catalans s'hi concentressin per examinar les parades de les entitats que integraven la fira. La Fundació hi va participar tot exposant les úlitmes novetats editorials. Així per exemple, el públic va poder examinar el llibre de Charles J. Merrill, "Colom. 500 anys enganyats", o el CD amb la "Història de Catalunya amb cançons 2.0". Aprofitant l'ocasió, la Fundació va oferir els clàssics de Josep Sanabre: "El tractat dels Pirineus i la mutilació de Catalunya (Editorial Barcino) i "El Tractat dels Pirineus i els seus antecedents" (Rafael Dalmau Editor).
Entre altres personalitats de la cultura nord-catalana, ens va visitar l'escriptor Joan-Daniel Bezsonoff, autor entre altres dels títols "Una educació francesa" (2009) i Els taxistes del tsar (2007).
A la tarda va concentrar-se una gran quantitat de públic per tal de participar en la manifestació per reclamar l'anul·lació del Tractat dels Pirineus i la unificació política de Catalunya.
 

Commentaires

freedo le 17-11-2009 à 22:06:16
Paga al seus estudients!
Lluís le 17-11-2009 à 15:41:13
Com ho fas bezsonoff per tenir tantes visites en el teu blog ? Son blau de ganes tots aquestos lectors.. ape, fins una altre.