VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 15-09-2009 à 06:52:58

25 anys d'Empúries

  Empúries en fa vint-i-cinc

 

http://www.vilaweb.cat/www/lletres

 

 

                                                                         

                                                                  

 

L'editorial ho celebra amb una edició especial de quatre títols emblemàtics del catàleg

L'editorial Empúries fa vint-i-cinc anys i ho celebra amb accions vàries, com una edició especial de quatre títols emblemàtics del catàleg: 'Domini màgic + Passeig d'aniversari' de Joan Vinyoli; 'Nou contes' de J. D. Salinger; 'El desert dels Tàrtars' de Dino Buzzati; 'Carrer Marsala' de Miquel Bauçà (ja són a les llibreries). També editarà un catàleg amb el text inaugural de Josep Benet, la coberta de Miquel Barceló i un vídeo ('trailer').

Al vídeo, hi apareixen força autors de la casa (Joan Daniel Bezsonoff, Lolita Bosch, Narcís Comadira, Enric Casasses, Josep M. Fonalleras, Julià Guillamon, Gemma Lienas, Eduard Màrquez, Biel Mesquida, Vicenç Pagès, Núria Perpinyà, Jordi Puntí, Albert Roig, Màrius Serra, Joan Solà...), a més de l'editora actual, Eugènia Broggi, i de l'editor fundador d'Empúries, Xavier Folch.

El dijous 17 de setembre l'editorial oferirà a Barcelona una festa amb els seus autors i una bona part del món literari hi és convidat

 

WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

 http://jaumesubirana.blogspot.com/2009/09/felicitats.html

 

  Ahir vam anar de festa per celebrar els primers vint-i-cinc anys d'Empúries. A poques bandes (editorials) m'he sentit tan ben acollit, tan escoltat com escriptor. I això que mai no hi he publicat diguem-ne directament. Com diu Julià Guillamon al vídeo de celebració de l'efemèride, es tracta d'una editorial antiga en el millor sentit de la paraula. O, com hi diu Joan-Daniel Bezsonoff, casolana i internacional. També ho va ser la festa, també en el millor sentit de la paraula. Hi havia una desordenada tria d'alguns dels millors escriptors catalans en actiu (Bezsonoff, Bosch, Casasses, Comadira, Cornudella, Fonalleras, Guillamon, Lienas, Lloveras, Márquez, Mesquida, Olesti, Oller, Pagès, Perpinyà, Puntí, Roig, Serra, Torner) amb l'únic punt d'unió del vincle de tots plegats, cadascú a la seva manera, amb Xavier Folch, que presidia des d'un racó amb l'incòmode somriure d'un tímid satisfet als llavis. Que per molts anys pugui continuar sent així.