VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 11-04-2021 à 15:42:07

Mort d'un filòsof

L’Indépendant, 11/04/2021

 

 

                      


                                                                                    foto @ DD L'Indépendant

 

Ha mort en Joan-Lluís Prat, antic professor de filosofia al liceu Aragó de Perpinyà.

Aquest home discret, brillant i defensor apassionat de la cultura catalana era possiblement una de les persones més cultes del nostre país. Cada cop que el visitava, me’n tornava a casa amb una pila de llibres sobre els temes més diversos. De la història de la Louisiana francesa al cinema japonès. Tot li interessava. S’havia casat amb una dama bretona i passava tots els estius a la Bretanya que considerava com la seva segona pàtria. No debades el seu fill es diu Erwan. 

Gran admirador de Georges Brassens, te’n parlava amb profunditat. Nascut el 1944, havia cursat estudis a la facultat de Tolosa de 1961 a 1967 sota el mestratge dels professors Robert Blanché, Georges Bastide i Gérard Granel.

Després d’haver obtingut l’agregació, va ensenyar a Nancy, a Toló i Tunis.

Admirava tant Cornelius Castoriadis que havia publicat una Introduction à Castoriadis. Suposi que es parlaven en grec antic quan es trobaven. Efectivament una de les seves grans passions era la llengua grega. Recordi una excursió que havíem fet junts a Andorra. Aquell dia m’havia explicat fil per randa  les principals diferències entre els dialectes del grec antic. De l’àtic al dòric, de l’eòlic al jònic passant per la koiné. Havia mirat d’explicar-li que no sabia grec, però el bon home havia continuat fins a la nostra arribada.