VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 14-06-2020 à 12:38:01

I si avui parlàvem d'altra cosa

L'Indépendant, 14 de juny del 2020

 

 

 

 

Hom parla sovint de la Marilyn Monroe. La malaguanyada actriu simbolitza la star de Hollywood. Era atractiva, simpàtica i guapa, ben segur, mes molt menys que Gene Tierney, Brigitte Bardot, Gina Lollobrigida, Jane Russell o Carmen Sevilla. 

 

Com a actriu crec que tampoc excel·l ís. Confessi que m'han emocionat molt més unes senyores com Bette Davis a Eve , Deborah Kerr a Elle et lui, Arletty a Hôtel du Nord, Anna Magnani a Mamma Roma o Danielle Darrieux a Madame de. Ara, el jovent no coneix la majoria de les artistes que he esmentat i en canvi  sap qui era la Marilyn sense haver vist potser cap de les seues pel·lícules.

 

Com s'explica aquesta popularitat? La seua mort misteriosa? Les pobres Jayne Mansfield i Sharon Tates han tingut una mort encara més espectacular.

La Jayne va morir decapitada una nit d’estiu en una rutota de la Louisiana i la Sharon va ser assassinada pels membres d’una secta delirant en circumstàncies horribles. Els seus amors amb els germans Kennedy expliquen la notorietat de la Marilyn  ? Quantes actrius famoses van compartir els llençols dels terribles irlandesos!

 

El misteri de la Marilyn resta intacte. Per a esdevenir un estrella de Hollywood, cal gaudir d'un fisic agradable, col·leccionar amants famosos, cantar amb una veueta amb gust de llimona i tenir aquest do que els castellans anomenen '  el ángel ', els francesos ' le chien ' i els catalans ' l'encant. '

<!--EndFragment-->