VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 25-11-2018 à 18:05:29

La fi del món

L’Indépendant, diumenge 25 de novembre del 2018

 

 

 

 

 

               

 Tinc entès que, en la Xina imperial, prohibien la música perquè emocionava massa la gent. Per la meva part, prohibiria el film de Kramer ‘’ L’hora final ‘’(coneguda en francès sota el títol ‘’ Le dernier rivage.’’) una obra asfixiant i angoixant amb artistes com Ava Gardner, Gregory Peck, Fred Astaire i Anthony Perkins. Se suposa que el 1963 una tercera guerra mundial ha devastat el nostre planeta. Només qualques terres a l’hemisferi sud com Austràlia i l’Argentina s’han escapat del cataclisme.

 

Són condemnades, però, perquè les radiacions mortals van baixant cap al sud. Durant el film, presenciem l’agonia llarga d’alguns australians. Encara recordi la desesperança d’una jove mare que no es resigna a la mort de la seva nina que acaba de nèixer. Ni l’humor de Fred Astaire aconsegueix alleugerir l’atmosfera de la pel·lícula on les notes de la cançó Mathilda, popularitzada per Francis Lemarque, sonen melangioses.

 

Durant molts anys, he fet el mateix malson on les imatges del film se superposaven en la realitat.M’imaginava un Rosselló totalment despoblat, sense gent ni bèsties. Horrible…Mai no n’hauria parlat si un col·lega no m’hagués confiat que On the beach (el títol original) li havia provocat malsons semblants. Oblideu aquest film tòxic i espieu ‘’ Vacances romanes ‘’ amb Gregory Peck i la deliciosa Audrey Hepburn. <!--EndFragment-->