VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 27-07-2017 à 00:14:40

El millor orador de França

E-notícies  

 

La França de Macron   14

 

 

 

 

 

 

 

 

   D’ençà de la mort del president François Mitterrand, Jean-Luc Mélenchon és sens dubte el millor orador de França. Jean-Marie Le Pen, massa gran per poder rivalitzar amb ell, ja no compta tot i que conserva el sentit de la fórmula.

 

   Quan jo era petit, vivia a Massy, ciutat a 11 quilòmetres de París. Mélenchon, fill de francesos d’Algèria naturals d’Orà i d’origen espanyol, fou senador de Massy del 1986 al 2010.

 

    Aquest home apareix com un orador excepcional, rei dels debats contradictoris.  Dotat d’una sòlida cultura literària, històrica i filosòfica, domina la llengua francesa. En coneix tots els tresors, tots els túnels, tots els torricons, totes les masmorres, tots els secrets. Va deixar el partit socialista el 2002 per viure la seva pròpia aventura.

 

  Per tal de singularitzar-se dels seus antics companys que evolucionaven cap a la social-democràcia, va adoptar de mica en mica posicions d’extrema esquerra. Va anar a les exèquies de Fidel Castro i de Hugo Chávez. Recolza la repressió xinesa al Tibet.

 

Mélenchon és, abans de tot, un nacionalista malaltís, admirador de Robespierre, impotent sanguinari. Defensor d’un ‘’ regionalismo sano y bien entendido ‘’ sempre s’ha oposat al desenvolupament de les llengües de França. Sense ser ni lingüista ni tan sols britonòfon, considera que el bretó no és cap llengua sinó tres ‘patois.’ 

S’ha de reconèixer, al seu favor, que Mélenchon és dels pocs polítics francesos que defensen els animals.

 

Pel que fa a les seves idees sobre l’economia, no en parlaré perquè no conec el tema. Només sé que els seus models han abocat els seus països respectius a la ruïna o a la dictadura. Mélenchon, gran admirador de la moral pública, es veu acusat com els altres d’haver afavorit feine fícticies. Vivim una època apassionant…