VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 29-06-2017 à 16:39:34

Els misteris de Le Pen

E-notícies                        

 

  LA FRANÇA DE MACRON   10 

 

 

 

 

 

                                       

   Fa molt anys que tinc una teoria molt personal sobre Jean-Marie Le Pen. Qualsevol persona que sap francès ha pogut adonar-se que l’antic cabdill del Front National parla un francès excel·lent. Només el president Mitterrand i Édouard Balladur el superaven. Le Pen disposa d’un vocabulari ric, precís i variat. Juga amb tots els registres. Del més literari al més groller. Té una cultura clàssica i una alacritat intel·lectual que li permeten de derrotar verbalment qualsevol interlocutor. Com és possible que un mestre del llenguatge com ell hagi pogut declarar el 13 de setembre del 1987 a propòsit de l’extermini dels jueus ?

‘’ Je n’ai pas étudié spécialement la question, mais je crois que c’est un point de détail de l’histoire de la Deuxième Guerre Mondiale. ‘’ ( ‘’ No he estudiat especialment la qüestió, però crec que és un punt de detall de la història de la Segona Guerra Mundial. ‘’)

 

   El 1988, Le Pen anomena el ministre Durafour (Del forn en català, del horno en castellà) Durafour-crématoire. Per què va fer aquell acudit dubtós ? Que no sap controlar les seves pulsions ? Realment aquells estirabots l’apropen al poder ?

 

    Al moment de l’escissió del 1998 que va amenaçar greument la supervivència del partit, Bruno Mégret va declarar que el Front National havia tingut avingudes electorals que es transformaven en carrerons sense sortida. Le Pen radicalitzava el seu discurs mentre Megret volia atansar-se a la dreta clàssica com ho va fer Gianfranco Fini a Itàlia.

No hi ha pas cinquanta solucions. O Jean-Marie Le Pen és un imbècil, un bocamoll incapaç de mossegar-se la llengua o, ans al contrari, sap perfectament el que fa.

I si Jean-Marie Le Pen fos un agent comunista, un espia soviètic dorment instal·lat al cor de l’enemic des de fa molts anys ?

Han dit que Vladmir Volkoff, l’escriptor franco-rus mestre de les novel·les d’espies, ploma de la reacció era en realitat un oficial del KGB…    

M’aprofito l’ocasió per confessar que mai no he treballat pels serveis especials de Rússia.

<!--EndFragment-->