VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 22-06-2017 à 14:15:55

Les primeres dificultats de Macron

E-notícies                        

 

  LA FRANÇA DE MACRON    8

 

 

 

 

 

                                      

 

   Passades les eleccions legislatives, tothom sabia que el president Macron faria una remodelació ministerial. Hom esperava uns petits canvis sense importància. Per culpa dels afers consubstancials a la democràcia, el president ha hagut d’acomiadar un fidel entre els fidels —Richard Ferrand, ex ministre de la Cohesió Social—  i tres altres ministres del Modem : Marielle de Sarnez (ministra dels Afers Europeus), Sylvie Goulard (ministra dels exèrcits)  i, the last but not the least of the listing, François Bayrou, àlies Francesc Vairon, ministre de la Justícia.

 

    El partit del Modem, ens minimal creat per Bayrou ad usum proprium per a les eleccions presidencials i quasi mut la resta del temps, és acusat d’haver pagat empleats amb diners de la comissió europea. No és pas un delicte greu ja que no hi ha enriquiment personal ni feines fictícies, però queda malament. El senyor Bayrou havia de preparar una llei de sanejament, de moralització de la classe política francesa. La vella història de l’home que va per llana i torna tos.  

 

   No sé si molts lectors d’E-notícies coneixen la figura de François Bayrou. Professor de lletres clàssiques, va vèncer la seva quequesa per la força de la voluntat. Catòlic fervent, hauria vist la Mare de Déu que li hauria predicat la victòria a una elecció presidencial. Jo mateix vaig a missa regularment, però confesso que no tinc cap línia directa amb el cel.

Etern opositor, general Alcázar sense exèrcit, Iago d’estar per casa, Bayrou ha hagut de deixar el seu nou càrrec.

 

   Aquest és un dels encants de la política que reserva tantes sorpreses com els trens fantasmes a les fires de la nostra infantesa.