VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 18-06-2017 à 23:52:50

I ara què, president?

 

E-notícies                        

 

  LA FRANÇA DE MACRON    7

 

 

 

 

 

 

 

 Tal com ho anunciaven els resultats de la primera volta i totes les previsions electorals, el president Macron acaba de guanyar les eleccions legislatives amb una majoria aclapadora. El moviment En Marche ha dinamitat els partits tradicionals.

 

El Partit Socialista que, cinc anys enrere, ho controlava tot —totes les regions menys d’Alsàcia i Còrsega, el Parlament— ha perdut 80% dels seus diputats.

 

Han estat escombrejades unes figures com Benoît Hamon (candidat a la presidencial), Jean-Christophe Cambaladélis (primer secretari del partit), Élisabeth Gigou (antiga ministra de François Mitterrand i Lionel Jospin), Najat Vallaud Bel Kacem (antiga ministra d’educació de François Hollande), Aurore Filippetti (efímera ministra de cultura de Hollande) sense comptar la nul·líssima ecologista Cécile Duflot que s’imaginava primera presidenta de la república francesa. Quina farsa !

 

 Els republicans han aguantat un xic millor si oblidem que, abans de l’escàndol, tots els sondatges preveien una victòria napoleònica per Fillon.

 

L’extrema esquerra, dirigida pel brillantíssim Jean-Luc Mélenchon nostàlgic de Castro i de Robespierre, tampoc ha obtingut els resultats desitjats.

 

El Front National, que esperava uns vuitanta diputats, només en té vuit, entre els quals Louis Aliot, elegit a Perpinyà.

No oblidem la forta abstenció i que, malgrat la seva incontestable legitimitat democràtica, Macron ha estat elegit només per un quart de l’electorat.

El president sabrà gestionar el seu triomf ? Salvarà la unitat del seu moviment ? Chi lo sa ?