VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 12-06-2017 à 17:46:19

Un president sortós

 

E-notícies                        

 

  LA FRANÇA DE MACRON    6

 

 

                                      

 

 

 

 

Un home polític ha de tenir moltes qualitats, però la més important és probablement tenir sort. Com els futbolistes. Un mes després de la seva elecció, el nou president travessa temporals sense mullar-se talment un savi xinès sota un paraigua.

No sé si el lector d’E-notícies recorda les peripècies  de la campanya electoral francesa particularment agitada.

 

   François Fillon, candidat de la dreta republicana, va perdre tota credibilitat quan el diari Le Canard Enchaîné va revelar que la seva dona havia cobrat diners públics per una feina fictícia.  Malgrat les seves qualitats d’estadista, Fillon no ha pogut recuperar la confiança perduda i no ha accedit pas a la segona volta de l’elecció presidencial.

 

    Sense aclaparar Fillon, Macron ha promès que lluitaria contra la corrupció, el nepotisme, l’amiguisme, feina meritòria en un país llatí. Ja sabem el pa que s’hi menja a Itàlia i a Espanya.  

 

   Fa poc temps que Macron ha entrat a l’Elisi i ja comencen sorgint afers desagradables com puces en un ca.  Sospiten dos ministres seus, Richard Ferrand i Marielle de Sarnez, d’amiguisme i de retribuir col·laboradors amb diners públics.

La premsa que s’acarnissava en Fillon cada dia ha deixat tranquils els dos nous ministres

que possiblement tornaran a ser diputats. Els electors, ben manipulats i alliçonats, tenen la memòria curta.

     

    Un altre episodi hauria pogut revelar-se fatal per Emmanuel Macron. Visiblement cansat de tants viatges a França i a l’estranger, el nou president ha fet una broma digne de Jean-Marie Le Pen al seu apogeu. Parlant de pesca, ha dit que els pescadors de Mayotte —illa francesa a l’arxipèlag de els Comores— només pescaven comoresos. Heu de saber que més de 12.OOO comoresos han mort mirant de desembarcar a les costes de Mayotte. M’imagino el ressò que hauria tingut aquest acudit dubtós en boca de Sarkozy. Durant cinc anys li van retreure d’haver dit ‘’ Casse-toi, pauvre con ‘’ (Fot el camp malparit !) a un manifestant que acabava d’insultar-lo.

 

    Fins ara, tot ha somrigut al president Macron. Està dinamitant la dreta i l’esquerra per crear un centre gegantí. En tornarem a parlar en un altre article.

Saludo els lectors d’E-notícies i més particularment en Pepe d’Andorra.