VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 29-01-2017 à 15:47:32

Amic d'honor de Prada 2017

 

 

 

 

‘’ A Joan Daniel Bezsonoff i Montalat

Escriptor, professor i polemista, nord-català de Nils.

Pel seu compromís i mestratge heretat del seu avi Joan, en favor de la llengua, la cultura i la nació catalane. Abandonis pas el tendal.  Amics de Prada. 2017. ‘’     

 

 

   Paraules d’agraïment pronunciades al restaurant Versalles, Sant Andreu de Palomar,

28 de gener del 2017

 

Amigues i amics de la UCE,

Em pensava que la UCE tenia lloc durant la segona quinzena de l’agost i veig que feu hores extraordinàries pel gener. Quina alegria d’ésser aquí amb vosaltres en aquest tros del Perpinyanès Sud. És per a mi un honor que em considereu com un amic d’honor de Prada. La UCE ha tingut un lloc important en la meva recatalanització. Com l’aigua de Lorda, la veu de Frank Sinatra, la UCE té poders miraculosos. Transforma en catalans actius la gent que hi passa una setmana. Avui és realment un gran dia. M’homenatgeu i els companys de la CUP acaben d’acceptar el pressupost.

Com envejo la gent que encara no ha viatjat a Prada ! Hi descobrirà la república del bon humor —que deia el malaguanyat Miquel Porter Moix— les cues davant del menjador, la música de Truca a l’embut, l’amabilitat d’en Gual, la quietud de les cambres i la fresca de l’agost, les polèmiques absurdes al gimnàs. Per quina estranya aberració tots tornem a Prada cada estiu que Déu fa ? Ens duen el plaer de retrobar-nos  i les il·lusions compartides !        

Entre tots, farem viu el somni que ens aplega a Prada. Visca la UCE ! Visca la república catalana !