VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 14-09-2016 à 15:24:24

L'oncle Jaume

 

REVISTA DE GIRONA   SETEMBRE- OCTUBRE 2016  

 

 L'ONCLE JAUME

 

  La revolució informàtica i el desenvolupament accelerat d'Internet estàn modificant tots els codis coneguts. Una de les novetats més interessants és l'aparició dels blogs dedicats a la crítica literària. Uns quants blogs mereixen una visita com deien les guies verdes Michelin d'antany, molt més en tot cas que alguns crítics professionals ' de cuyo nombre no quiero acordarme.'

Un cop o dos a la setmana, explori una nova província del món de Jaume Queralt. Els amants de les muses deuen conèixer aquest poeta, autor d'una obra rica i variada. Poeta, professor d'arts plàstiques, periodista cultural a l'Indépendant, historiador inspirat de la Retirada, biograf de Jordi Barre.

El seu blog ens informa regularment de l'actualitat nord-catalana, tant pictural com musical o literària. Un festival d'alacritat. Alternant el francès i el català, amb algunes incursions en castellà del segle d'or, emprant una ortografia més poètica que gramatical stricto sensu, Queralt, disfressant-se rere ribans d'heterònims com Arsène Lupin, ens confia els seus entusiasmes i comenta la correspondència del comandant Francesc de Fossa, compositor perpinyanès romàntic conegut com el ' Haydn de la guitarra.' Salvar de l'oblit aquest músic botifler constitueix una missió sagrada per Jaume Queralt. Com Emil Cioran, ha begut tots els licors de la melangia, però ho amaga amb la classe d'un Cary Grant, un humor punyent que ho deu tot a la discreció. A en Queralt potser li hauria agradat ser optimista, però ha anat tan lluny en el seu coneixement de la vida que s'ha refugiat en una ciutadel·la ideal, on durant les nits d'estiu, els papagais savis imiten tots els sorolls que han captat de dia en la barriada.


 


 

 

 

 

http://metbarran.canalblog.com/