VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 05-04-2016 à 21:45:42

LES MEUES RECOMANACIONS PER SANT JORDI

 

 

 

 

 

Patul lui Procust de Camil Petrescu. Aquesta novel·la, obra mestra de la literatura romanesa s'hauria de traduir urgentment al català. L'autor descriu amb una ironia melangiosa dos amors en el Bucarest dels anys 1930.


Un amore de Dino Buzzati. Una història corprenedora. El primer llibre que vaig llegir en italià.


Les deux étendards de Lucien Rebatet. Per culpa de l'ideari feixista del seu autor, s'ha silenciat aquesta novel·lassa publicada el 1951. El president Mitterrand deia que hi ha dues classes de lectors. Els que han llegit aquest llibre, i els altres. Personalment consideri que aquesta novel·la és un dels cinc millors de la literatura francesa.

 

 

 

 

 

 

 

Memòries d'un porc de Santiago Díaz. Com és possible que aquesta petita joia encara sigui confidencial ? Feu-me cas ! Llegiu aquesta novel·la !


Els tres al·lucinats. Joan Puig i Ferreter va escriure massa llibres, però aquest sempre m'ha agradat.


Històries de la Roca del Duc. De Pere Burlaner Les aventures de mossèn Bitarol, publicades 20 anys enrere per l'editorial Llibres de L'Index,  es mereixerien una nova edició. Escrit en un català rossellonès esplèndid, aquest llibre molt divertit és una bona descripció de la Catalunya Nord abans de la primera guerra mundial