VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 10-02-2016 à 22:07:45

En memòria d'en Miquel Cavaillé (1962 + 2016)

He retrobat aquest fragment del '' Fill del coronel ' volum inèdit de les meues memòries que sortirà d'ací a un any. El dediqui a la memòria del meu amic Miquel Cavaillé que hem enterrat aquest matí.

 

 

 

 

Fins i tot, em vagava llegir els números de La Nova Falç que el meu amic Miquel Cavaillé de Sant Cebrià m'havia enviat. Admirava el seu patriotisme. Una nit que se'n tornava a casa, el va temptar la paret blanca i provocadora d'un transformador elèctric camí de la Torre del Bisbe. Com a bon militant, en Miquel disposava d'un pot de pintura al cotxe i va començar a pintar ' Ni França, ni Espanya, Països Catalans' quan una furgoneta de la gendarmerie va interrompre'l en plena feina. 
En Miquel, molt pet, no pogué engegar. Els digué:
—Aneu-vos-en a cagar a la vinya!
Els gendarmes van advertir-lo.
—'Vous serez fiché comme terroriste catalan.' 
Van acusar-lo de conducció en estat d'embriaguesa, delicte de fugida, degradació de béns públics i insults a agents de la força pública durant l'excercici de llurs funcions. El president Mitterrand va amnistiar-lo. El dret de gràcia, heretatge de la monarquia, palesa que França és una república amb un sobirà elegit.