VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 03-01-2016 à 14:15:08

La Javanesa 20

 



 

Per què l'estimi ? Tot i ésser de la mateixa generació, no tenim res en comú. Al cap d'onze anys d'estudi, xampurregi un anglès mig parisenc mig provençal. He estat a molts països d'Europa, però mai no he visitat Anglaterra. I és tot el seu deler ! Les pel·lícules que l'encanten ' La vie est un long fleuve tranquille ' i ' Le grand bleu ' —' des films de beaufs ' que diu en Bruno, no les he vist. A veure si sabria distingir un text romanès de la seua traducció catalana o castellana. Odia la vulgaritat. El pamflet de Jean-Edern Hallier tan diuvertit en contra de Bernard Tapie li ha arrencat en dos segons un ' No m'interessa gens 'defintiu. No li vaga llegir els llibres que li regali. Els actors que em fan riure com Guy Bedos, Jean-Pierre Marielle no li fan ni fred ni calor. Bedos, el troba pesat. Un home tan fi ! A vegades, tiri estirabots que em fa vergonya d'haver inventat.  Riu i diu ' Déu n'hi do ! ' En canvi, la flor de la meua producció liu sembla marcida.

No entenc perquè em diverteix tant. Té un do de la caricatura, una destresa per reproduir les ganyotes fascinant. Un xileny li va donar lliçons de mim...La noia retreta quan sortim al carrer esdevé un follet impagable.

Com és, Chantal, que siguis com el doctor Jekyll i Mr Hyde. Al liceu ets freda i fora ets un petit pallasso...

Perquè cal malfiar-se de la gent....

He descobert que tenia raó. Alguns col·legues com Firer o Pierre Haudiquet, autor d'una història de la guerra d'Algèria deshonesta, s'han allunyat de mi.

Per què l'estimi ? És boniqueta. He sorprès foratas badats en la seua cultura. Ignora que la majoria dels blancs parla afrikaans i no ' un dialecte très spécial...' Tant me fot! L'estimi. Ullprenedora, deliciosa, divertida, manyaga, fugidissa i tan discreta. No en sóc pas digne. Es mereix un regne i jo què li proposi ? Un cagall de monina.