VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 04-01-2015 à 13:22:09

Què llegim?

Matar De Gaulle, de Joan Daniel Bezsonoff

02-01-2015 publicat per Elisabeth Turu

matardegaulleCom ja sabeu, nosaltres, les novel·les que ens parlen de la història política dels nostres avantpassats o dels veïns més propers no són el meu fort; tot i així, la novel·la que us porto no m’ha deixat indiferent.

T’acosta, com cap l’altre, cap a les emocions d’aquells activistes que lluiten pels seus ideals, per fer justícia, per tornar allò que és seu, al seu lloc. No s’allunya massa de la nostra realitat, pensant-ho bé.

Sigui com sigui, és més que possible que en gaudiu de la lectura i, a més, n’aprendreu coses! No la deixeu passar…

El comandant Vidal, un català instal·lat a Alger, i la seva família, són el fil conductor d’aquesta novel·la que ens explica la historia de tots aquells francesos que volien, per sobre de tot, la mort del mític Charles De Gaulle per la independència algeriana.

Aquells que es van quedar sense casa, sense lloc d’origen i sense massa referents històrics al veure’s atrapats entre una Algèria que no reconeixien i una França que ja no consideraven seva.

Joan Daniel Bezsonoff ens acosta, amb Matar de Gaulle, als anys seixanta, a les famílies on molts dels homes acabaven sent militars, i a llengües tan llunyanes, desconegudes però presents com l’afrikaans.