VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 17-02-2014 à 18:59:26

Un país de bàrbars

Núvol,  17/02/2014

 

 

 

 

Un país de bàrbars


Potser el lector de Núvol recorda que vaig publicar el 3 de maig de l'any passat un article sobre la malaguanyada llibreria de la Canuda. M'he assabentat que una part de l'antic fons s'acaba de cremar en una nau del Mercantic de Sant Cugat del Vallès. Uns 7000 llibres només, han arribat a dir...Això rai...


A quina època maleïda hem tornat perquè es cremin llibres ? Al temps del doctor Joseph Goebbels? Al 1939 quan els soldats del general Franco gitaven per la finestra la biblioteca personal de Pompeu Fabra? A la fi de la biblioteca d'Alexàndria ? Al 1962 quan l'OAS calava foc a les biblioteques i a les universitats de l'Algèria francesa?

 

A Sant Cugat tot ha caigut com un vell drac. Han caigut els prestatges en una fressa atroç. Que no sentiu els planys de totes les ànimes mortes que s'han escapat dels llibres abans de fondre ? Cremeu, boscos de Provença ! Crema, Roma de Neró!Cremeu pergamins alexandrins ! Em feu riure ! No cal pas jugar amb llumins ! Ha sigut l 'apoteosi, Sant Joan de la literatura, l'explosió dels darrers volcans de l'Atlàntida. Com pot ser que en un país pretesament civilitzat com Catalunya no es prenguin prou precaucions per protegir el patrimoni ? Cal cremar full! Foc ! Foc ! Foc ! Que no quedi l'ombra d'una cendra en aquest carall de país !

 

Commentaires

Lletraferit le 18-02-2014 à 20:21:59
Estem amb vostè senyor Bezsonoff !