VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 16-12-2013 à 06:37:52

La mirada del SS



en la mort de Peter O'Toole

 

Tants anys després, puc confessar un secret. La meua vocació de novel·lista va néixer possiblement al col·legi de Verneuil-sur-Seine gràcies a una biografia juvenil de Thomas Edward Laurence. Un llibre molt ben fet, a l'estil de les monografies de Florenci Salesas.

http://florencisalesaspla.blogspot.fr/

 

Ja tenia el títol —Les trois sommations—i un personatge quan vaig descobrir que Lawrence havia descrit i teoritzat la seua experiència a Seven Pillars of Wisdom. Em vaig resoldre a deixar cotiu el meu projecte.

 

Ara que s'acaba de morir Peter O'Toole, he recordat aquesta novel·la avortada

Evocant la memòria del gran artista, tothom esmentarà Lawrence of Arabia. O'Toole ens ha deixat una interpretació molt professional, però jo el prefereixi en el personatge del general Tanz, oficial SS sàdic, assassí de prostitutes a The Night of the Generals d'Anatole Litvak.La seua mirada, la seua dicció, el seu caminar espanten. Peter O'Toole hauria encarnat un Jack l'Esbudellador perfecte.

 

Més enllà d'aquests papers espectaculars, O'Toole va saber parodiar-se a My favorite year de Richard Benjamin, una comèdia deliciosa on imita Errol Flynn amb passatges delirants.

Us saludi Sir. Deuen esperar-vos en algun jardí secret d'un cottage celestial, amb una ampolla de whisky i una traducció del Quixot.

 

Commentaires

vicent le 16-12-2013 à 14:52:39
Com és que els papers de dolents són els millors?

M'agrada el Reginald Johnson de "The last emperor" de Bernado Bertoluci. O el "Lord Jim", de Richard Brooks. O el darrer Priam, a Troia.