VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 10-12-2013 à 19:57:32

Una alenada

Ressenya del mestre Joan Martí Casanova

 

 

 

 

 

 Ja havia ressenyat, per a Núvol, http://www.nuvol.com/opinio/les-meues-universitats-joan-danile-bezsonoff/"Les meues universitats" de J Daniel Bezsonoff i havia xalat amb aquesta escriptura de gran estil, que t'arriba directament al cor i al cap alhora. Vaig comprar tres llibres seus a la Llibreria 22 de Girona fa una setmana. Me'ls va dedicar a Perpinyà fa uns pocs dies. Després de tornar he llegit "Els taxistes del tsar". ¡Quin homenatge tan pregon, no tan sols a l'avi sinó a les relacions entre Rússia i França i un recorregut efectiu i emotiu de bona part del segle XX europeu! Quina nitidesa! Ara, començaré amb "Un país de butxaca". I continuaré amb "La Guerra dels Cornuts". 

I seguiré, és clar! L'home deu haver escrit una bona dena de novel·les. El Sr. Bezsonoff no és tan sols un escriptor català de primer ordre. Que haja nascut a Perpinyà tan sols fa més evident aquesta cruïlla, entre pobles, nacions i llengües diverses; des de la catalanitat resistent i defensada. 
Xale per llegir aquesta segona novel·la. Per tant, apague Facebook i m'acomiade fins demà. Em taparé amb una flassada i faré per endinsar-me pel país de butxaca d'un amic. ¡Ai la pruïja que m'envaeix en ser que m'enamore d'unes lletres tan ben fetes!
I si no em creieu ja ho sabeu! Llegiu Joan-Daniel Bezsonoff. Una alenada de la gran civilització europea de tostemps us recorrerà les artèries més íntimes de l'ésser.