VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 03-07-2013 à 10:39:05

La llibertat

E-notícies, 3/07/2013

 

 

 

 


Tots els catalans del Rosselló i els occitans de la plana narbonesa parlen de l'evasió de la Viviane. No es tracta de cap actriu o de cap política empresonada sinó d'una óssa del Tibet que es va escapar de la reserva africana de Sijan a revetlles de Sant Joan.


La gendarmeria, els bombers la percacen i encara no l'han trobada. Aquella bestiota pesa uns 200 quilos i no representa cap perill per l'home ja que està acostumada als visitants de la reserva. Segons els testimoniatges de gent que es va creuar amb ella, ha travessat els estanys de Bages i de Salses. Ara s'està encaminant cap a la Salanca, subcomarca del Rosselló al nord de Perpinyà. L'han reconeguda a les envistes de Sant Hipòlit abans que es dissimulés entre els senills.


Segons alguns veterinaris, és molt possible que torni a Sijan per cuidar-se dels seus cadells. Aquesta història simpàtica m'agrada molt. Em recorda ' Heureux qui comme Ulysse ', la darrera pel·lícula de Fernandel. L'óssa ha conegut la sensació de la llibertat i crec que li costarà molt tornar a la presó ara que ha segat les cadenes.