VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 02-05-2013 à 18:25:23

Barcelona, arxiu de la barbaritat


-Núvol, 3/05/2013

 

 

 

 

 

Enguany faré cinquanta anys i crec que ja fa massa. ' La forme d'une ville / Change plus vite, hélas! que le cœur d'un mortel. ' Quanta raó tenia el vell Charles.


El més passat vaig descobrir que, per la voluntat d'un batlle vàndal, la deliciosa casa de correus de Besiers ja no existeix i ara, passant per la llibreria de vell del carrer de la Canuda, els venedors em confirmen que d'aquí a sis mesos ja enriquirà el catàleg de les llibreries catalanes assassinades legalment.


En quin món ens ha tocat viure? Com pot ser que la llei permeti, per mesquines raons econòmiques, que desapareguin llibreries immemorials i s'hi instal·lin hamburgueses, sex-shops o botigues de vestits? Que no es podria votar una llei per protegir el patrimoni immaterial de la societat?

 

Llibreries i biblioteques formen part del nostre heretatge com les catedrals, els claustres, els museus, els paisatges verges, la nostra llengua. Catalunya pot continuar perdent una per una tota les seues llibreries ? Vol tranformar-se en una terra d'incultes?

A veure si la capital de la futura república catalana tindrà menys llibreries que qualsevol ciutat francesa mitjana?

 

Commentaires

Kimius le 03-05-2013 à 11:40:15
Malauradamentl la "nostra" "burgesia" és ferotgement mesquina i "provinsiana"...