VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 20-03-2013 à 11:51:31

Les promeses electorals

E-notícies,  20/03/2013

 

 

 

 

 


Fa deu mesos, un conegut militant socialista francès, director d'una revista ultra confidencial, va contestar violentament a un article meu on explicava que Nicolas Sarkozy encara no havia perdut les eleccions.

M'agradaria conèixer l'opinió d'aquest senyor sobre el recent perjuri del president Hollande. Si Sarkozy havia declarat que mai no firmaria la Carta Europea sobre les llengües minoritzades, Hollande havia afirmat que la signaria . Era una de les promeses del seu programa.


El president francès acaba d'adoptar el punt de vista del seu predecessor. En el tema de les llengües, quasi tots els polítics francesos llevat de François Bayrou i de la majoria dels elegits ecologistes palesen el mateix odi jacobí. Le Pen i Valls, mateix combat.


L'objectiu real dels polítics francesos és eliminar les darreres romanalles de les llengües parlades a França. Qualsevol neo franquista és més obert, més tolerant en aquesta qüestió perquè el francès mitjà ni vol sentir a parlar d'un ' sano regionalismo bien entendido' Per un bon socialista francès, un bon català és un català mort és a dir un català que no parla la llengua de Ramon Llull.

I aquesta gentola té la santa barra de dir que França és el país dels drets de l'home, perdó dels drets humans. Quina una !

 

 

Commentaires

Kimus le 09-04-2013 à 11:56:11
I no és només qüestió de trencament de promeses, sinó d'un infinit cinisme. Com el que va mostrar Hollande en la seua recent visita a Algèria, teòricament per "refermar els drets humans", però en realitat per afavorir l'empresa Renault en la seua implantació avantatjosa al país. Més (neo)colonialisme! Si no vols tassa, té dues tasses i mitja!
Vinocell le 30-03-2013 à 21:36:23
La carta va ser signada per Jospin, llavors primer ministre, però no va ser ratificada, això és el problema. Tanmateix queda un altre camí: tornar al consell constitucional. Pel que fa a les promeses dels polítics francesos us aconsello aquest article: http://historiesdeltempsdavui.wordpress.com/2013/03/25/la-carta-europea-de-les-llengues-regionals-o-minoritaries-a-franca-en-6-punts/
Kimus le 21-03-2013 à 12:49:48
Això també passa al sud, però no tant, llevat del PV i especialment la Franja de Ponent, on molts se senten, sense prou base, aragonesos. Al capdavall tot és una qüestió de poder i, en conseqüència, de capacitat -mediàtica -de "suggestió....