VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 14-11-2012 à 18:46:22

Poderosos i miserables

E-notícies, 14/11/2012

 

 

 

 


En l'Antiguitat romana, deien que no es podia sospitar la dona de Cèsar. Com veurien la situació actual si tornessin entre nosaltres?


El president socialista de la regió Llenguadoc-Rosselló —Christian Bourquin—, antic president del Consell general de Catalunya Nord i batlle de Millars, acaba de ser condemnat per favoritisme a 2 mesos de presó en suspensió de condemna.


El comunista Nicolas García, alcade d'Elna, l'han condemnat a 3 mesos de presó no faedors per ' prise illégale d'intérêts. '


La dreta departamental no millora el panorama. L'inefable Alain Ferrand, batlle del Barcarès, fou condemnat a 5 anys d'ineligibitat i a18 mesos en suspensió de condemna per malversació.


Les més altes autoritats de la República donen l'exemple ja que el primer ministre, Jean-Marc Ayrault, va ser condemnat el 1997 a només 6 mesos en suspensió de condemna i a una multa de 30 000 francs per favoritisme.


Per defensar-se, els polítics francesos solen argumentar que no han comès cap delicte d'enriquiment personal. Ad majorem Dei gloriam.


Els ciutadans, gens rancuniosos, van tornar a elegir tota aquesta gentola o la seua dona, en el cas del senyor Ferrand, que va dimitir de l'alcaldia al cap de cinc anys perquè el seu marit es pogués presentar de nou a les eleccions.


Recordem que qualsevol empleat municipal, qualsevol funcionari l'acomiaden tan bon punt un tribunal el condemna. Ja La Fontaine ho declarava amb una ràbia melangiosa.

' Selon que vous soyez puissant ou misérable, / Les jugements de cour vous rendront blanc ou noir. '


Ara, el rei Lluís XIV mai no va pretendre que era un demòcrata.