VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 14-10-2012 à 19:00:02

Carta als meus amics espanyols


E-notícies, 14/10/2012


Quan era petit, tots els catalans de França parlaven català. A Perpinyà, ja coquetejaven amb el francès, però tots els nostres pobles es mantenien fidels a la llengua de Ramon Muntaner.


Cinquanta anys després, ja en queda poca coseta. El francès ha envaït tots els carrers, tots els patis, totes les terrasses com una aigua maligna que no se'n vol anar.


No vull que la nostra llengua conegui la mateixa fi lamentable al sud de l'Albera. Malgrat la meua dilecció per la cultura i la llengua espanyoles, delegi la independència de Catalunya per salvar la nostra llengua i que per fi l'originalitat i la riquesa de la nostra cultura siguin reconegudes arreu del món.


Continuaré escoltant els discos de Luis Mariano, Antonio Machín, Susana Rinaldi, Carlos Gardel i Julio Sosa. Continuaré llegint les obres de Cervantes, Clarín, García Lorca,Ernesto Sábato, Ana María Matute. Continuaré menjant jabugo i beuré vins de la Rioja, però vull que Catalunya accedeixi a la plenitud nacional.


La llengua de Calderón de la Barca, parlada per 300 000 de persones i vehicle d'una de les cultures més riques de la humanitat, no patirà de la pèrdua de quatre petites províncies espanyoles.


Amics espanyols, no us fa nosa que tants catalans se'n vulguin anar d'Espanya i desitgin l'èxit de qualsevol selecció que afronti Espanya ? No enteneu que Espanya serà més gran i més lliure quan hagi atorgat la independència a la seua germaneta Catalunya?