VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 08-10-2012 à 18:12:07

Visat per a la imatge

E-notícies, 8/10/2012


 

 

Fa més de 20 anys que s’organitza a Perpinyà pel setembre la manifestació  ‘Visa pour l’image.’ Tots els intel·lectuals principatins i parisencs acudeixen al peu del Castellet i s’extasien davant de fotografies.

 

Confessi que mai no he compartit aquest entusiasme. Cada any, la presència de la nostra llengua s’hi fa més anecdòtica malgrat els estarrufament de l’ajuntament. Allò que més m’empipa en aquests reportatges és el conformisme que destil·len, llur devoció al políticament-correcte.

 

 Crec que enguany hem aconseguit el cim amb una exposició de fotos dedicades a l’Africa del Sud i realitzades per un fotògraf ‘ de cuyo nombre no quiero acordarme.’ Mostraven uns comandos d’afrikaners, disposats a entrar en guerra contra el poder negre . A cada foto, recordaven que procedien dels Països Baixos, sense precisar que la data de la instal·lació de llurs avantpassats es remunta al segle XVII.

 

  Per denunciar l’ideari d’aquests feixistes, el fotògraf afirma, al peu d’una foto, que una família de blancs ignora el nom de la crida negra que treballa a casa seua des de fa sis anys…Qui s'ho empassarà ? Com diuen els vells pagesos del Rosselló, ‘ te voldrien fer creure que la mare de Déu se deia Joana. '

 

Commentaires

vicent le 09-10-2012 à 15:02:01
Joana? d'arc? no?