VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 28-07-2012 à 17:08:52

Avui-El Punt 28:07/2012

 

                                                                                                 

    

 

 

 

   L'escriptor nord-català, Joan Daniel Bezsonoff, ha resultat el guanyador aquest 2012 dels premis literaris El Setè Cel de Salt. L'autor, que va rebre el guardó ahir al vespre a la biblioteca Iu Bohigas de Salt, ha guanyat amb l'obra La melancolia dels oficials, publicada per editorial Empúries el setembre del 2011. Aquest guardó, que s'entrega per setena vegada i que aquest any té una dotació de 3.000 euros, està impulsat per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Salt, amb l'objectiu de fomentar la lectura i la creació literària.

Un satisfet Bezsonoff, en recollir el premi, va manifestar sentir-se d'allò més “honorat per compartir el guardó amb autors de la categoria de Lluís Muntada i Miquel Pairolí”. No es va estar de dedicar unes paraules al malaurat escriptor, tot recordant que ha estat un any “nefast” per a la cultura amb la mort d'una colla llarga d'escriptors. En el seu discurs, Bezsonoff també no va deixar de recordar la tristesa que li han causat els focs de l'Alt Empordà, perquè, segons les seves paraules, li han fet recordar “el mal que també provoquen tots aquells que volen matar la llengua catalana”. Pel que fa a la seva obra, la va qualificar com a “una petita pedra que contribueix a la reconstrucció d'una Catalunya plena”.

El jurat, en l'edició d'aquest any, va estar presidit per Vicenç Villatoro, i el van formar Guillem Terribas; Miquel Berga; Albert Rossich; l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, i el regidor de Cultura, Robert Fàbregas. En anteriors edicions, van guanyar el premi El Setè Cel autors com ara Lluís Muntada (L'elegància del número zero), Vicenç Pagès (Els jugadors de whist), Miquel Pairolí (Cera), Teresa Roig (L'herència de Horst) i Jaume Cabré (Les veus del Pamano).