VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 03-11-2011 à 11:47:05

Noves veus

                      E-notícies, 3/11/2011


Moltes graules grallen damunt de llur arbre sinistre que la llengua i la cultura catalanes s'han mort a la Catalunya del Nord.Aquest mes he passat una tarda deliciosa a la sala Jean Ferrat de Cabestany, pàtria del famós trobador amb el cor menjat. Dos artistes han desmentit amb talent aquests auguris...Cabestany, un nom molt francès, oi? La tarda ha començat amb un recital de Llamp te frigui (pronúncia local de la maledicció llamp te ferigui...) grup descobert per l'associació L'Art i la Manera que obra amb tanta dedicació per l'enaltiment de la nostra cultura a les terres catalanes de França. ' Llamp te frigui ', animat pel cantant Frank Sala, reanima, 'revisita' vells standards del nostre patrimoni popular. Les seues versions de L'Empordà de Sopa de Cabra, de l'Estaca i una recreació (en el sentit català i francès de la paraula de nova creació i esbarjo) al·lucinant de La Gallineta. Aquestes cançons, mil vegades sentides, les fan seues tot alternant-les amb creaccions pròpies.

En un registre més íntim, més femení, l'Isabelle Olive, acompanyada pel músic Gérard Melloux, ens passeja per l'univers de Joan Pau Giné amb un espectacle batejat ' Al mig del món. ' La Isabelle proposa unes versions sensibles de les millors cançons del cantautor de Bages. La seua intepretació de Lala i de Frankenstein ens transporta en un un somni. Amb la veu fresca i sensible de la Isabelle, arribem a una plaça lunar, il·luminada pels fanals fràgils de la poesia.

Una única nota negativa ha aigualit el meu plaer. Per què aquests artistes encara no són prou coneguts a la resta dels Països Catalans? Algú sentirà llur petita música i la voldrà fer conèixer al sud de l'Albera on jo dic que la gent és noble, culta, desvetllada i feliç...

 

Commentaires

Faust. le 05-11-2011 à 19:08:27
L´estiu passat sentírem a Cotlliure el grup La Berne, i la seva versió de L´estaca. No hi ha pas res d´igual al sud.