VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 25-10-2011 à 11:37:36

L'islamisme moderat

                                    E-notícies, 25/10/2011


Vaig sentir ahir una entrevista amb la Mazarine Pingeot, filla del president François Mitterrand. Aquesta dona, molt simpàtica i intel·ligent, interrogada sobre els resultats de les eleccions a Tunísia, mirava, amb malabarismes intel·lectuals, de relativitzar els bons resultats del partit islamista Ennahda (renaixement, en àrab). Què voleu que us digui? Estic fart d'aquests optimistes professionals com el Pangloss de Voltaire. ' Qu'est-ce que l'optimisme? disait Cacambo, Hélas dit Candide, c'est de soutenir que tout est bien quand on est mal. ' (Què és l'optimisme? deia Cacambo. Ai las digué Càndid, és afirmar que tot està bé quan estem malament. ')

S'ha parlat molt enguany de l'anomenada ' primavera àrab.' Ningú no plorarà per la caiguda de Ben Ali, Mubàrak i Gaddafi, però com és possible que Bashar al-Assad pugui continuar matant el seu poble amb una impunitat total? El tirà de Damasc és més eixerit que el boig de Trioli i s'ha aliat amb Rússia quan tocava. Després de la mort de Gaddafi, assassinat en circumstàncies gaire democràtiques, el govern provisional de Líbia ha anunciat l'adopció de la 'xaria', la llei islàmica, com a base de la legislació. Acaben de suprimir els pocs avenços legals del règim de Gaddafi sobre el lloc de les dones en la vida social.

A Tunísia, el partit islamista ha arribat primer i és el partit més votat entre tots els tunisians de la diàspora? Dels 18 llocs destinats als tunisians de l'estranger, 8 seran per Ennahda.

Quan els algerians van poder votar lliurement pel desembre del 1991, van triar els candidats del Front Islamique du Salut abans que l'exèrcit s'aixequés. On és l'islamisme moderat? A quin país s'aplica? Al Marroc, per exemple, qualsevol cristià o ateu que es vol casar amb una musulmana ha d'adoptar la religió de la seua dona.

El Front National de Marine Le Pen és neo-feixisme moderat? Islamista moderat no lliga. Ets musulmà o integrista islamista! Catòlic o integrista! On s'ha vist que hi hagi integristes moderats? Cal riure o plorar?

Si no volem que els nostres països europeus renunciïn a la llarga a la igualtat entre homes i dones que ha costat tant d'obtenir, hem de mostrar clarament els límits a la gent que vol imposar la religió a l'esfera pública. Hem d'exigir un aggornamiento de l'islam que ha d'adoptar els valors laics i democràtics tal com va passar amb el catolicisme.


 

Commentaires

Kimius le 28-10-2011 à 23:23:55
El problema es que ells encara no han fet la seva Reforma....
vicent le 25-10-2011 à 13:52:43
més clar aigua, felicitats. Ara l'has escrit dues vegades?