VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 19-09-2011 à 10:45:26

Les mentides de la història oficial

                  E-notícies, 19/09/2011


Quan la unitat francesa es va forjar al segle XIX amb la lenta extinció de les llengües diferents de la llengua oficial, anomenada nacional, els governs francesos sucessius, tant els republicans com els monàrquics, van recórrer a la història. Ja se sap que el més famos llibre d'història a les escoles començava així. ' Autrefois notre pays s'appelait la Gaule et ses habitants les Gaulois. ' que la tradició popular va resumir per la fórmula famosa ' nos ancêtres les Gaulois ' frase grotesca quan el mestre s'adreçava a descendents d'esclaus negres a la Martinica, a fills de pagesos annamites o pastors berbers... Napoleó III, cap d'estat molt menys nociu que el seu oncle digui el que digui Victor Hugo, s'apassionava per l'arqueologia. Va decretar, literalment que la batalla d'Alésia —a la fi de la qual Vercingetòrix es va lliurar a Cèsar— tingué lloc al poble d'Alise-Sainte-Reine. No hi han trobat vestigis celtes sinó ruïnes romanes, o gal·loromanes...Més de disset poblacions reinviquen l'honor de ser el bressol de la civilització gal·loromana. El candidat més seriós apareix com Chaux-des-Crotenay. Als anys 1960, André Berthier, un arqueòleg francès que havia efectuat recerques a les antigues ciutats romanes d'Algèria, referint-se a les descripcions de Cèsar a De bello gallico, va establir com un retrat robot dels llocs de la batalla. Amb mapes de l'exèrcit va trobar el lloc idoni. Tot hi correspon. La muntanya...

Fins i tot, hi han trobat una muralla gal·la. Els defensors d'Alise-Sainte-Reine diuen que es tracta d'una paret agrícola. Curiós per una paret de 17 metres d'alçada, no trobeu?.

Les fotografies aèries han revelat també l'existència de valls romans cada 25 metres com ho precisava Cèsar...

Les autoritats franceses han denegat fins ara el permís per efectuar noves excavacions arqueològiques a Chaux-des-Crotenay. El president de la regió Borgonya, el molt influent François Patriat, no vol perdre la paternitat d'Alesia i no admet la possibilitat que s'hagin invertit millions debades pel futur parc temàtic. Així anem. A l'autoproclamada pàtria dels drets humans com a la resta del món, els diners són més importants que la història.