VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 23-12-2010 à 14:00:24

Espanya vol assassinar Catalunya

 

Article publicat a E-notícies, 23/12/2010

 

 

 

 

 

Quan era petit, tothom parlava català al meu poble del Rosselló. Tothom. Ara, els catalans som un 25% de la població. Tota la resta són francesos del nord, moros, murcians i catalans renegats. No vull que passi el mateix al sud de l'Albera i està passant. Ho dic, amb tota la solemnitat possible, Espanya i França no ens estimen. Tota la història i l'actualitat més recent ho proven. No desitgen, és clar, la desaparició física dels catalans. Ja no s'estila. Només volen que els catalans acceptin els pactes nacionals espanyol i francès. Volen que siguem catalans de segona com quasi tothom a Catalunya Nord. El general Franco que mai no va pretendre ser un demòcrata tenia una fórmula molt clara. ' Un regionalismo sano y bien entendido.' Els nacionalistes espanyols i francesos volen reservar el català a l'ús domèstic (sense molestar els veïns, és clar...) i que la cultura catalana es resumeixi a quatre odes al Canigó i a la tramuntana, a una ballada de sardanes i a una llauna de cargols. No volen que el català sigui una llengua nacional amb la plenitud dels drets. Una llengua present al cinema, als paquets de tabac, a la pornografia, a la filosofia, a les esglésies, al pati de les escoles. Quan haurem entès això, potser que el TGV arribarà a Barcelona i a València. En canvi, si continuem molestant el personal amb les nostres reinvidicacions, tard o d'hora l'exèrcit espanyol intervindrà, com ho va fer durant la vaga dels controladors. ¡ Orden al público! Si actua amb prou cautela per no matar massa gent, Europa no dirà res...El català, amb un nom diferent a cada mitja comarca, serà parlat per uns quants pastors a unes valls perdudes i uns quants erudits alemanys.

Bon Nadal, perdó, ¡Feliz Navidad!

 

Commentaires

vicent le 24-12-2010 à 19:35:59
Hola, els espanyolistes ja comencen a parlar de tu, i evidenment no per a bé. Has vist els comentaris que t'han deixat a l'e-noticies?
Galionar le 24-12-2010 à 12:44:02
I uns collons, això de "Feliz Navidad"! (Bé, perdona l'horterada); BON NADAL i amb lletres ben grosses, benvolgut Joan-Daniel; ho defensarem fins al darrer batec del nostre cor!

Una salutació cordial.
Florenci Salesas le 23-12-2010 à 14:56:47
Comparteixo tot el que dius a l'article al 100%


Està clar que per fer tornar un hipotètic Parlament català "insurrecte" a la "legalidad vigente" en tindrien prou amb uns quants jeeps d'aquells tan moderns. Ja no els calen els tancs, que recordarien massa aquella imatge soviètica tan desacreditada. Amb una convenient propaganda a Europa sobre el model feixista que representa la nostra democràcia, una Europa massa preocupada en altres assumptes quedaria encantada amb aquesta magnífica acció que salvaria la democràcia al sud del continent. Al president espanyol que governés en aquell moment, Brussel·les encara li donaria una medalla.


Què molestem? i tant! Més clar no ho podies dir. Gràcies per l'article!