VEF Blog

Titre du blog : Can Mitrofan, el blog de Joan-Daniel Bezsonoff
Auteur : Mitrophane
Date de création : 05-03-2009
 
posté le 04-10-2010 à 20:18:48

Liberisliber

L'Avui, El Punt  1/10/2010 

 

 

 

 

 

 

Besalú serà la seu, els pròxims 9 i 10 d'octubre, de la fira de petites editorials Liberisliber, una iniciativa sense precedents a les comarques de Girona que pretén difondre el catàleg d'aquestes empreses i, alhora, esdevenir un punt de trobada per al sector. Junt amb la fira pròpiament dita, en la qual s'espera la participació d'una quinzena d'editorials catalanes i de l'Estat espanyol, s'han programat una sèrie d'activitats a l'entorn de la literatura, amb l'assistència de diversos autors. La fira l'organitza un col·lectiu de recent creació establert a Olot, l'Associació Saló de les Arts, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Besalú. “La idea va sorgir quan, casualment, vam entrar en contacte amb alguns d'aquests editors i vam creure que podria tenir sortida un esdeveniment d'aquesta mena”, argumenta Miquel Àngel Codes, la persona que està al front del projecte. Codes no amaga la seva admiració pel que ell anomena “microeditorials”, unes empreses que generalment són fruit de l'entusiasme de persones que no es faran riques amb els llibres, però que juguen un paper important: s'ocupen de temes que les grans empreses deixen de banda i serveixen de plataforma d'autors emergents.

A la llista de les que ja han confirmat la seva presència a Besalú hi ha, per exemple, l'asturiana Satori Ediciones, especialitzada en literatura japonesa; la barcelonina Libros del Lince, un referent en el camp del debat alternatiu; o la també catalana Alrevés, que ha publicat una guia de viatge de Barcelona a partir de les parades del metro. Altres editorials que a hores d'ara estan a la llista són Montflorit, de Cerdanyola del Vallès; Planeta rojo, de Màlaga, i l'aragonesa Tropo Editores.

Al marge de l'espai de les parades, que estaran instal·lades al Prat de Sant Pere, hi haurà, entre d'altres activitats, una trobada de lectors amb l'escriptor nord-català Joan-Daniel Bezsonoff (a qui s'ha encarregat la inauguració), una conferència del professor de la UdG Xavier Renedo i una acció del poeta Josep Pedrals

 

Commentaires

Antoni de Dalt le 05-10-2010 à 14:54:23
Com que vivim dins un temps o ningú s'entusiasma, aprofito aquesta ocasió que nos dona l'amic Bezsonoff per felicitar l'equip organitzadora i el poble de Besalú per aquesta esplendida proposta artística i festiva.